Att skapa förändring i livet

 

Efter sommar och semester är det många som tänker lite extra på att göra andra val och skapa förändring i sitt liv. Men hur får man en varaktig förändring som inte bara är tillfällig?

En vana i taget

Det är lätt att försöka greppa för mycket på en gång när man vill lägga om sin livsstil eller göra en förändring. Därför är det bra att börja med en vana i taget, exempelvis att börja gå promenader några gånger i veckan. Därefter kan man successivt lägga på fler delar. Det kan vara att dricka mer vatten, gå på ett pass på gymmet eller äta frukost varje dag. På så sätt blir varje del mer hållbar.

Planering

Ett annat sätt att skapa förändring är att planera för det! Lägg in en kväll, förslagsvis söndagar, där du planerar hur din kommande vecka ska se ut. Om du vet och planerar in din träning och kost och ser till att det finns utrymme för den, så är det också lättare att den blir av! Det gäller alla delar kopplat till en mer hälsosam livsstil, där även vila och återhämtning är viktigt.

Men att göra en långsiktig förändring är inte lätt, så det kan också vara skönt att få hjälp på vägen för att komma igång.