Börja springa

shutterstock_136301591

Har du drömmar om att delta i ett maratonlopp? De flesta av oss kan lära sig att springa, det gäller bara att ha tålamod och lite vinnaranda.

Hitta gränsen

Först ska du ta reda på var dina begränsningar är. Hur länge orkar du springa innan du måste vila? Klarar du inte av att springa i några minuter måste du börja med att jogga. Är det svårt att jogga, börja med promenader. Hitta din gräns och börja arbeta med den. För att komma vidare måste man tänja på sina egna gränser hela tiden.

Skor gör människan

Rätt sorts skor ger dig avlastning, får dig att hålla ut längre och är generellt snällare mot fötter och kropp. Gå till en sportbutik och få dina fötter mätta och dina steg testade för att se hur skon borde vara uppbyggd för att passa dig. Skor är också en färskvara: de behöver bytas ut med jämna mellanrum.

Tillbehör

När man är i löparspåret ska man ha bra tillbehör. Musik är en viktig ingrediens för att peppa sig själv. Du kan också behöva en midjeväska för nycklar och mindre vattenflaskor. Ha alltid med vätska när du ska springa längre sträckor så du inte blir uttorkad.