Inte bara träningen som är viktig

pussel

Om man känner med sig att man kan sålla sig till en av dem som tar sin löpträning på allra högsta allvar, bör man snarare förr än senare komma till insikten att själva träningen är långt ifrån det enda som är viktigt för goda resultat. För den som verkligen vill nå sin fulla kapacitet som löpare krävs det att alla delar i slutändan finns tillgängliga för att du ska ha en möjlighet att lägga färdigt ditt pussel.

Ät rätt

Högintensiv och tung fysisk ansträngning bryter ner våran kropp och för de som tränar på detta sätt är det än viktigare än för andra att man får i sig rätt grejer så att kroppen ska kunna återhämta sig på bästa sätt och i slutändan förbättras, vilket är målsättningen med alla sorts fysisk träning. Det spelar med andra ord ingen roll hur hårt du tränar om du inte ser till att du får i dig nog av de byggstenar som kroppen behöver för att kunna utvecklas i rätt riktning.

Lyssna på kroppen

När man tränar på en väldigt hög nivå så gäller det att vara lyhörd och att verkligen lyssna på sin kropp. Att pressa sig till sitt yttersta och att skruva upp med en extremt hög träningsbelastning är en sak och ingenting som vi alls motsätter oss, snarare tvärtom. Men om det dock är så att du någonstans märker att kroppen börjar säga ifrån på allvar så är det mest troligt dags att genomföra en korrigering av det nuvarande träningsupplägget eller att sätta in en viloperiod. Struntar man i att vara lyhörd så ökar risken för eventuella skador och överträning i allmänhet.