Kickstarta din nya diet

En diet behöver inte alltid betyda att banta, det betyder också att du har lagt om dina matvanor och har vissa regler när det kommer till ditt ätande. Det vanliga är att välja tallriksmodellen eller att begränsa mängden socker och kolhydrater till i princip noll. Är du ute efter att lägga om dina matvanor? Vill du äta och känna dig mer hälsosam? Vi vet hur du rivstartat ditt nya liv!

Kosttillskott

Köp hem hjälpmedel som ger dig vitaminer och mineraler som du behöver. När du går på en ny diet, börjar banta eller lägger om kosten tar det lång tid att lära känna vad du behöver i vardagen för att få alla viktiga ämnen. Strikta dieter kan leda till näringsbrist. Med kosttillskott säkrar du att du får i dig allt du behöver.

Noll socker

Även om du planerar på att tillåta dig själv att äta socker kan det vara bra att stryka all form av socker i början. Det blir som en detox för kroppen och du kastar iväg ditt sockerberoende, förhoppningsvis för gott. Att nolla sockerintaget kräver att du läser alla innehållslistor och håller dig borta från halvfabrikat och restauranger där du inte kan garantera sockerfria måltider.

Storkok

Välj en dag i veckan då du gör matlådor flera dag framåt. Tillaga stora måltider och väg matlådorna, var noga med att du inte gör för stora portioner. När maten är färdig och bara behöver mikras är det lättare att välja matlådan trots att du är sugen på något annat. Det är också lättare att äta rätt även fast du är trött och orkeslös. Passa på att testa några nya recept och hitta smaker du inte ens visste om!