Kost och träning för att prestera bättre

Det är viktigt att man tänker igenom sina kostvanor i samband med träning. Så klart så kan du träna och äta allt du tycker om och vill under det att du tränar. Men vill du nå en högre nivå med din träning så bör även en kostförändring påbörjas.

Att kost och träning hör ihop är inte så konstigt. Då du tränar gör du dig av med energi och genom kost så återför du energi till kroppen så den orkar med din träning. Det är viktigt att du håller koll på det du stoppar i dig. En allt för ensidig kost tillför inget utan det gäller att du äter en varierad kost som är bäst för dig som tränar. Det går inte att lämna något åt slumpen utan du får börja räkna hur mycket kalorier som din kropp behöver i den takt du tränar. Varken mer eller mindre.

Att föra dagbok över både din träning och ditt kostintag kan vara det som behövs. Då får du svart på vitt vad du ätit och hur mycket som du tränat. Efter ett tag så kommer detta att gå av sig själv. Det är alltid svårast till en början då man kanske måste ändra sina rutiner och framförallt matvanor. Träningen är det nog inga större problemen med om du hållit på och tränat ett tag. Med förändrade kostvanor så kommer du att ta di träning till en helt ny nivå.