Uppsök hjälp för att bli en bättre löpare

Om du är en van löpare, vet du troligtvis hur jobbigt det kan vara med krämpor och skador. När du har ont kan du inte längre ta ut dina steg, och hela din löpstil påverkas negativt. De allra flesta löpare har någon gång varit med om ömma leder, stela muskler eller andra skador. Om du gillar att springa och inte vill att smärta och värk ska förhindra din träning, kan du ta hjälp av en naprapat.

Här kan du få hjälp

Förutom att behandla ömma muskler och leder, hjälper även naprapater till med att bygga upp muskler, genom att hjälpa dig att hitta ett träningsprogram som är skräddarsytt för just dig. Målet med att gå till en naprapat är att få tillbaka en normal rörlighet utan krämpor. Hos Naprapatiska hittar du naprapater som hjälper varandra för att ge dig en så personlig handlingsplan som möjligt.

Varför gå till en naprapat

Ditt löparsteg påverkas av många olika faktorer samtidigt. Om du har en stelhet i någon muskel, kommer andra muskler med större rörlighetsmönster att ta över. Detta leder i sin tur till att dessa muskler blir överbelastade, och på så sätt går det till när vi får träningsskador.

För att bli av med smärtor behöver du gå till botten med besväret. Naprapater hjälper till att diagnostisera smärtor och besvär i hela rörelseapparaten. De tittar på hela kroppen, och försöker pussla ihop pusselbitarna för att förstå var problemet uppstått till en början. Efter denna analys, behandlar de dina muskler och leder, för att släppa på spänningarna där kärnan till problemet sitter. Om smärtan inte skulle vara muskulär kan de skicka dig vidare där du kan få den hjälp du behöver. Om skadan är muskulär däremot, så hjälper de dig att få rörlighet i muskler som inte längre är aktiva, och hjälper spända muskler att slappna av.